menu Home chevron_right

Bob East Showband


Informatie


Wie kent deze band niet? In 1974 opgericht in Enschede, waarna de band uitgroeide tot een formatie die in heel Nederland zeer veel aanzien genoot. Lee Towers, Anita Meyer, Rene Froger, Maywood, Andre Hazes, Koos Alberts, Ernst Daniel Smit, Marco Borsato en nog vele andere Nederlandse artiesten lieten zich maar al te graag door deze band begeleiden. Niet alleen live op de bühne, ook als studiomuzikanten zijn ze veelvuldig gevraagd om mee te werken aan diverse internationale opnames bij de Telstar Studio in Weert.
Professionaliteit, deskundigheid en kwaliteit gingen hand in hand. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de Nederlandse top artiesten de Bob East Show Band zo snel ontdekten. De band liep in alles voorop. De Bob East Show Band was de eerste band die hun eigen grote geluids- en lichtinstallatie meenam, die perfect afgestemd was op hun performance. Eigenlijk kun je zeggen dat de band het theater naar het live podium bracht. Daarnaast was het de eerste band die werkte met roadies. In 1983 werd de Bob East Show Band uitgeroepen tot beste begeleidingsband van Nederland.
Na de crisis weer aan de bak! In 2013 namen enkele originele leden van toen het initiatief om de band weer nieuw leven in te blazen. Ook vanuit de fans en het trouwe publiek kwam regelmatig de vraag wanneer de band weer bij elkaar zou komen. Die animo was er, en hoe! Zondag 25 mei kwam de band voor het eerst weer bij elkaar voor een grote repetitie. Het was een geweldig weerzien tussen oude vrienden en nieuwe gezichten. Verhalen van vroeger werden opgehaald, nieuwe leden kregen te horen hoe die “goede oude tijd” was. Men zou bijna vergeten dat ze met een speciaal doel bij elkaar waren gekomen. Het eerste optreden als begeleidingsband van Eddie Floyd en Otis Redding III. Op het Memphis Heart ’n Soul festival op 7 juni op de Oude Markt in Enschede was het meteen raak. Met dit eerste optreden is de Bob East Show Band weer helemaal terug van weggeweest en is Nederlands beste begeleidingsband weer te live bewonderen op het podium.

Evenementen

Video'sSociale media


Boeking contacten

Agentschap: Muziek Kader Service

Telefoon: +31620398778

Website: http://bobeastshowband.nl

Email: Info@bobeastshowband.nl


Beschikbaarheid opvragen

Bericht


*verplicht

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play